Neden Kullanılır?

Alışılagelmiş fotoğraf ve video çekimi çok etkili bir tanıtım yöntemi olsa bile sanal turun kontrolü kullanıcıya bırakma özelliği sayesinde izleyici daha detaylı ve kapsamlı biçimde inceleyebilmektedir. Bu sayede izleyici istediği noktaya odaklanıp doğru seçim imkanı elde eder. Gerçek turlarda nasıl istediğimiz noktaya bakıyor ve odaklanabiliyorsak sanal tur da bize aynı imkanı sunmaktadır.

İnternet ortamında en etkili tanıtım yöntemi kuşkusuz ki sanal turdur. Web sayfanıza en başta prestij kazandıran bu çalışma, hem ziyaret sayınızı artırır, hem de ayrıcalığınızı ön plana çıkartır.

Otelinizin, okulunuzun, lokantanızın kısacası ziyaret alan işletmenizin tercih edilme nedenlerinden biri de mekanınızın kalitesidir. Bir lokanta için yemeklerin lezzeti ne kadar önemli ise manzarasından tutun da dekorasyonuna kadar mekanın durumu da o kadar önemlidir. Tatile giderken kalacağınız otelin sosyal tesislerini, odalarını, ortak kullanım alanını ve konumunu görmeniz sizin için ne kadar önemli ise otelin web sayfasında sanal tur olması ve tesisini size internet başından gezdirebiliyor olması o kadar önemlidir.

Mekanı ile hizmet veren oteller, anaokulları, lokantalar, öğrenci yurtları, okullar, kurslar, hastaneler, spor merkezleri, için sanal tur ne kadar önemli ise farklı sektörlerde hizmet veren fabrikalar, imalathaneler, otomobil servisleri ve ofisler için de bir o kadar önemlidir. İmalat yapan fabrikanın tesisini yada aracılık hizmeti veren bir işletmenin ofisini gören müşterinin web sayfası ziyaretinden sonra o işletmeye güveni artacak, merdiven altı bir imalathane olmadığını yada ciddi bir ofisinin olduğunu gördüğünde karşısındaki firmanın ciddiyetini anlayacaktır. Firma ziyaretlerinde asıl amaç işletmenin ciddiyetini, o işi yapabilme kabiliyetini göstermek değil midir?