Nerede Kullanılır ?

 
 

  Artırılmış gerçekliğin kullanım ortamı içinde etkileşimli olarak birbirlerini ileri itecek en önemli sektörlerin pazarlama ve reklam olacağını söylemek şaşırtıcı bir tahmin olmaz. Günümüz ekonomik konjonktüründe zekâ ve yaratıcılığın temellendirdiği pazarlama ve reklam sektörü kısa zamanda bu oyuncağı etkin bir biçimde kullanmaya başlayacaktır. Bu yeni denilebilecek ortamın sunduğu imkânlar şimdiden küresel ölçekli birçok firmanın dikkatini çekmiş durumda. Bu teknolojiyi etkin kullanan şirket ve kuruluşların müşteriye derdini anlatabilme noktasında şimdiden üç beş adım önde olduğu aşikâr.

  Pazarlama ve reklam sektöründen söz etmişken emlak sektörüne de değinmek yerinde olacaktır. Daha önce de bahsettiğimiz GPS sistemi sayesinde mobil cihazınızı bulunduğunuz yere tutarak etrafınızdaki satılık ya da kiralık evleri ve işyerlerini tespit etmek, bu gayrimenkullerle ilgili her türlü görsel ve yazılı bilgiye ulaşmak, seçilen evin içinde gezinmek AR teknolojisi ile artık çok kolay.

 

 

 

  AR’ın kullanımı itibariyle fark yarattığı bir diğer alan da eğitim. Bir anlamda bilgiyi adeta bir oyun hamuru gibi öğrencinin avcunun içine bırakan bu sistem, bununla da kalmamakta ona bununla oynama, etkileşime geçme imkânını da sağlamaktadır. Dijital bilgiyi gerçek nesnelerin üzerine yerleştirebilmesiyle AR, eğitimi sınıfın dört duvarına hapsolmaktan kurtarıyor. Örneğin güneş sistemini öğretmek istediğinizde öğrencilerinizin bir makale okumasını, fotoğraflara bakmasını ya da  video izlemesini isteyebilirsiniz fakat AR ile tüm bunların ötesinde güneş sistemini üç boyutlu ve etkileşimli olarak masanın üzerine koyup öğrencilerinizin ona dokunabilmesini sağlamak eğitimi farklı bir noktaya taşımakta.

 

  Tüm bunların yanı sıra bu teknolojinin yaygınlaşmasıyla AR zamanla günlük hayatımızın içinde bize pratik çözümler sunmak konusunda da yardımcı olacaktır. Alacağınız kıyafeti evden çıkmadan üzerinizde görebilir, rengini, bedenini ayarlayabilirsiniz.

 

 

 

   Evinizi sil baştan dekore etmek istediğinizde ya da bir değişiklik yapmak istediğinizde bunun sonuçlarını artık mobilyalarınızı evinize yerleştirme zahmetine katlanmadan öğrenebileceksiniz.

 

 

   Sokaktayken bu sistem sizin en büyük rehberiniz olacak. Hiç tanımadığınız bir çevrede damak tadınıza en uygun restorandı bulup, acil bir durumda en yakınınızdaki eczaneyi tespit edebileceksiniz. Şehir planı AR ile artık etkileşimli olarak mobil cihazınızın içinde olacak.